Kantsten

PRISER & BROCHURE

Vil du vide mere om vores priser og produkter?
Få en samlet pris 
på dit projekt eller bestil vores brochure, hvor du finder information om vores produkter.

Solide og holdbare

Hos KP Beton finder du kantsten i mange dimensioner. Du finder hjørnekantsten samt radiuskantsten i flere størrelser. Vi har betonkantsten til alle opgaver, de stiller høje krav til holdbarhed og æstetik.

Vores kantsten kan anvendes til at sikre belægningskanter og optage niveauforskelle mellem gående og kørende trafik. Vi har kantsten til større anlægsprojekter, samt til brug i park og bede, eller ved afgrænsning af terrasser, stier og og indkørsler. Hos KP Beton finder du plænekantsten, rabatkantsten, kantafgrænsninger, samt vandrender, der også kan anvendes til afgrænsning af områder, f.eks. mellem fliseområder og græsplæne. Alle vores kantstene er produceret i grå beton.

Vores betonkantsten kan sættes i stabilgrus, stenmel eller betonstøbning alt efter belastning og den planlagte brug.

Betonkantstenene er solide og holdbare med et ensartet udseende. De er produceret af cement, sand, sten og vand - og da dette er naturmaterialer, kan der forekomme små nuancevariationer i betonen.

Kantsten i have og opkørsel

Kansten har mange formål i have og opkørsel. De kan både medvirke til et æstetisk udtryk, hvor de overordnede linjer beholdes samt sørge for at flisebelægning holder til lang tids brug uden at fliser skrider i kanten.

Kantstenen kan bruges til at adskille havestier eller opkørsel og græsarealer. Har du grusbelagt opkørsel eller stier, slipper du for grus og sten i græsplænen. En veludført kantafgrænsning giver også et veldefineret udtryk mellem områder med forskellig overfladebelægninger, eller en flot afslutning på terrasseanlæg. Planlagte linjer holdes intakte, samtidig med at belægningens stabilitet bliver sikret.

Med mange muligheder for at vælge kantafgrænsning kan du få et personligt og varieret udtryk.
Til indkørsler er det særlig vigtigt med en solid kantafgrænsning og sikring af fliser eller grus, da trykket fra en personbil kan give forskydninger og reducere belægningens levetid.

Vælg den rigtige kantsten

Når du skal vælge kantsten, er det vigtigt at vælge den rigtige type kantsten både til den planlagte brug og for at få det æstetiske udtryk, du ønsker.

Kantstenene skal have den rigtige dimension, så de kan holde til brugen - er du i tvivl om hvilken type kantsten og dimensioner, du skal benytte, rådgiver vi dig gerne hos KP beton.
Det er også en god idé at regne på hvor mange kantsten du har brug for, så du kan bestille i tilstrækkelige mængder, og ikke får unødige ophold i arbejdet.

Sådan sætter du kantsten

Når du sætter kantsten til armering af flise- eller grusområder , eks. ved indkørsel eller terrasse til tung brug, der har behov for stabilisering, er formålet at fliserne ikke forrykker sig. Ved anlægsopgaver vil kanten altid være det svageste led. Herfra kan belægningen skride og en skade kan sprede sig længere ind på belægningen, Det kan for eksempel være ved pres fra en personbil, der skubber til fliserne. En stabil kant og et stabilt grundlag sikrer at fliser og anden belægning holdes på plads.

En indkørsel til brug med personbil bør have et stabillag af grus eller sand på mindst 30 cm, samt 2-3 cm stenmel og derefter selve belægningen - i alt mellem 30-50 cm underlag, alt efter brug og området hvor indkørsel skal lægges.

Kantsten, der skal bruges til at stabilisere belægning, skal have et solidt fundament. Fundamentet kan med fordel bestå af en trekantsstøbning af en betonblanding. Betonstøbningen bør have dimensioner på mindst 10 cmunderstøbning, 15x15 cm bagstøbning og 10x10 cm forstøbning.

Til adskillelse af gangstier og terrasse med lavere belastning, kan du nøjes med komprimeret stenmel som fundament til kantsten. Til adskillelse mellem bede og græsplæne hvor der er lav belastning, kan kantsten sættes direkte i jorden ved fast, tør jord, eller på et lag stabilgrus/sand eller stenmel ved fugtig eller leret jord. Her kan et stabillag også modvirke ukrudt i fuger mellem kantstenene.

 

Kantsten

Dimension i cm Vægt pr. stk. Antal pr. palle
9/12x30x100 80 16
12/15x30x100 99 12

Hjørnekantsten

Dimension i cm Vægt pr. stk.
9/12x30 indvendig 42
9/12x30 udvendig 19
12/15x30 indvendig 59
12/15x30 udvendig 27

Radius kantsten

Dimension i cm Vægt pr. stk.
9/12x30x78*
Udv. radius 0,5-10
63
9/12x30x78*
Indv. radius 0,5-10
63
12/15x30x78*
Udv. radius 0,5-10
78
12/15x30x78*
Indv. radius 0,5-10
78

*Bestillingsvare

 

KP Beton sælger både engros og til private. Vores kantsten har høj kvalitet, og sikrer et godt resultat til større anlægsarbejder og byggerier. Vi var den første betonvarefabrik i Danmark med en ISO9002-certificering og har strenge krav til styring og laboratoriekontrol med kvalitetsstyring er i henhold til DS/EN206-1 / DS2426.

KP Beton kan levere fliser, belægningssten, færdigbeton samt blokke og meget mere til byggeri. Du er altid velkommen til at kontakte os og få en snak om ideer, muligheder og priser.

Kontakt os i dag og få et uforpligtende tilbud.