Granitskærver

PRISER & BROCHURE

Vil du vide mere om vores priser og produkter?
Få en samlet pris 
på dit projekt eller bestil vores brochure, hvor du finder information om vores produkter.

Praktisk og dekorariv belægning

Granitskærver

Hos Kaas-Pandrup Betonvarefabrik har vi flotte granitskærver i flere farver og størrelser fra 5,8 mm til 11/16 og den store ‘DSB’-model 32/60. Granit kan bruges både dekorativt og som praktisk belægning med god effekt i haven. Det kan give et mere unikt og varmt look end fliser.

Granit har været brugt til byggemateriale i mange hundreder år - som fundament eller til selve byggematerialet. Blandt andet Christiansborg Slot og Viborg Domkirke er bygget af granit. I dagens Danmark bliver granit mest brugt til holdbar og solid belægning og i haver.

Granitskærver bruges til mange forskellige områder i haven og kan benyttes både til pynt og bunddække i bede, eller til belægning i havestier og indkørsel. Granit og granitskærver er et naturmateriale, og derfor får du et eksklusivt og levende look. Granit er en gruppe bjergarter, der er dannet af magma under stort tryk. Det er en blanding af forskellige mineraler og derfor findes skærverne med mange forskellige farver og nuancer. De mange forskellige farver og størrelser granitskærver betyder at du kan få lige præcis det look du ønsker. Granitskærver i små størrelser giver en mere klassisk stil, mens de store størrelser giver et mere rustikt præg.

Du kan vælge en farve der lægger sig tæt op ad kantsten og anden belægning for et gennemgående udseende, eller vælge en kontrastfarve. Nogle vælger også at blande to farver for et mere levende look.

Granit er et naturmateriale, og derfor vil der altid være flere nuancer i din bestilling. Det er netop dét, der giver et levende spil og flot skær. Granittens farve vil også ændre sig alt efter om skærverne er våde eller tørre. Derfor kan det være svært at finde granit i samme nuance, hvis du skal efterbestille granit på et senere tidspunkt.

Galleri

Er du i tvivl om hvilken type du gerne vil have, så kontakt os på mail eller telefon.

4/8 mm

Rød 11/16 mm

Sorte 11/16 mm

DSB 32/60 mm

Granitskærver i din have

Granit kan bruges til mange forskellige områder med fordel. Lægger du granitten rigtigt, er den let at vedligeholde i indkørsel og på stier. De mange kanter betyder at granitten pakker sig godt sammen, og hvis sti eller indkørsel bliver lidt ujævn med tiden, er det nemt at rette til med en rive. River du granitten med jævne mellemrum, kan du også holde ukrudt væk uden større arbejdsindsats. Granitskræver lader vand løbe igennem, så der ikke danner sig vandpytter, og fungerer dermed som et drænende lag.

Skærverne lader dig også forme stier lige som du vil, uden at du skal skære sten til. Du kan også bruge samme farve granit flere steder i haven i forskellige størrelser alt efter formål for en sammenhængende stil. Granitskærverne gør det også svært for ukrudtet at slå rødder - det forudsætter dog igen at granitten er lagt rigtigt og bliver vedligeholdt.

Sådan lægger du granitskærver

Alt efter om du skal lægge granitskærver i sti og indkørsel eller rundt om bede, er der forskel på arbejdets fremgangsmåde. Det er et større arbejde at lægge granitskærver i stier og indkørsel, og derfor bør du planlægge arbejdet på forhånd og sørge for at indkøbe alt materialet du behøver i tilstrækkelige mængder.

For at få et godt resultat er det vigtigt at underlag, afretning og lægning udføres korrekt. Bundopbygning og bærelag bør beregnes ud fra bundforholdene i din have og med hensyn til belastningen. Der skal tage hensyn til lagenes nødvendige tykkelse samt bundens frostsikkerhed. Det er vigtigt at underlaget komprimeres grundigt. Nedenstående vejledning er en standardvejledning - husk at tage hensyn til de særlige forhold, der kan råde ved din bolig.

Det er ikke altid lige let at regne ud hvor meget materiale du skal bruge. Her er et eksempel grå granit: 50 m2 i 5cm tykkelse = 4 ton ((50 x 0,05 = 2,5 m3) x 1,6 ton = 4 ton).
Du er også meget velkommen til at ringe eller skrive til KP Beton og spørge om råd.

Indkørsler

Til brug med mindre biler - dvs. de fleste personbiler - bør der graves ca. 30 cm af den eksisterende overflade. Til tung brug bør der graves ned til 50 cm dybde. Fyld derefter ca 20/40 cm stabilgrus eller vasket sand op. Det skal stampes grundigt for at skabe et stabilt underlag. Ovenpå dette kan du vælge at lægge et lag fiberdug for at holde på granitskærverne og mindske risikoen for ukrudt. For at holde på fiberdugen og beskytte den mod at blive opskåret af skærverne, lægger du 2-3 cm stenmel ovenpå fiberdugen. Stenmelet bør have samme farve som skærverne.

Selve skærvelaget skal være ca 6 cm tykt. Skærverne bør være på 11-16 mm for at de ikke sætter sig fast i bildækkets mønster. Med et tilstrækkeligt tykt lag skærver slipper du for at skulle efterfylde, men får en stabil indkørsel.

Havegange

Til havegange kan du du nøjes med et lag fiberdug, der afrettes med 2-3 cm stenmel. Granitskærverne bør være i str. 5-8 mm eller 8-11 mm - begge størrelser er behagelige at gå på. Stenlaget bør være ca 4 cm tykt. Husk at havestier, der bruges ofte, f.eks. op til døre, skal være behagelige og sikre at gå på, og gerne brede nok til at to personer kan passere hinanden, eller gå side om side.

Pyntesten

Til pyntesten og ukrudtsbekæmpelse i havebede og krukker bør der først lægges et lag ukrudtsdug, hvor granitskærverne placeres ovenpå. Her er et lag på 2 cm fint.

Dimension i mm Farve Vægt pr. m³
11/16 Sort 1800
11/16 Rød 1600
11/16 Grå 1600
32/60 (DSB model) Sort 1800

Husk også at købe

Fiberdug/ukrudtsdug
Stabilgrus/sand
Evt. kantfliser

Ved afhentning af sand, sandblanding, søsten, bakkesten, stenmel samt granit under 1000 kg, er der ekspeditionsgebyr.
Ved levering af sand, sandblanding, søsten, bakkesten, stenmel samt granitskærver beregnes fragt - ring og hør nærmere!

ØNSKER DU EN PRIS?

Få en samlet pris på dit projekt og vi vil kontakte dig hurtigst muligt.

Hurtig levering

Altid de bedste produkter 

Fantastisk support

Behov for hjælp?

Har du behov for yderligere informationer om vores produkter? Tag kontakt til os allerede i dag og få svar på dine spørgsmål.

Granitskærver gråsort